Vrei utilaje agricole ? Contacteaza-ne!
0749.146.297 - 0762.623.040

06.06.2019
Agricultura lunii mai
Agricultura lunii mai


Mai, luna cunoscuta in traditia populara ca Florar sau Frunzar, aduce cu sine finalizarea lucrarilor de insamantare a tuturor culturilor.


Un alt lucru important de mentionat este acela ca, tot in luna mentionata mai sus se finalizeaza si lucrarile de erbicidare a cerealelor paioase, de asemenea se deruleaza in continuare lucrarile de erbicidare a culturilor a culturilor prasitoare si a altor culturi.

02.04.2019
Agricultura lunii aprilie
Agricultura lunii aprilie
In luna aprilie (cunoscuta in cultura populara romaneasca sub numele de: Prier, Florariu sau Traista-n bat), se efectueaza lucrari de continuare a araturilor ramase nefinalizate in perioada toamnei.
28.02.2019
Insamantarea culturilor de orzoaica, mazare si grau
Insamantarea culturilor de orzoaica, mazare si grau
Majorarea temperaturilor in luna Martie(luna Martisorului) este motivul principal pentru reluarea vegetatiei culturilor de toamna.

In acest proces, factorul principal este consistenta solului. Daca aceasta permite, pe terenurile agricole se poate incepe procesul insamantarilor de primavera pe parcelele de teren libere.
31.01.2019
Luna cea mai scurta a anului
Luna cea mai scurta a anului
Dupa pauza in agricultura din sezonul rece , o data cu sosirea lunii februarie, cunoscuta sub denumirea de Faurar in traditia populara, in prima jumatate a lunii se spune ca „ingheata totul”, cel mai probabil datorita temperaturilor scazute din sezonul rece, iar in cea de a doua jumatate se spune ca „se dezgheata totul”, a doua jumatate a lunii februarie marcand inceputul pregatirilor necesare muncilor in agricultura.
14.12.2018
Agricultura in timpul iernii
Agricultura in timpul iernii
Chiar si dupa ce combinele sunt curatate si puse deoparte pentru iarna, fermierii nu isi inceteaza activitatea. Lunile de iarna reprezinta un timp pentru pregatirea anului urmator prin achizitionarea de utilaje, seminte, ingrasaminte.
07.12.2018
Luna Noiembrie in Agricultura
Luna Noiembrie in Agricultura
Noiembrie, cunoscuta in limbajul popular si sub numele de Brumar, este luna in care se fac ultimele pregatiri pentru iernat.
Se finalizeaza lucrarile de recoltare, transport si depozitare ale produselor agricole.
29.11.2018
Perioada semanat grau - Informatii
Perioada semanat grau - Informatii
Perioada in care se efectueaza semanarea graului este foarte importanta pentru viitoarea recolta, deoarece in aceasta perioada se realizeaza o buna imbinare a graului cu celelalte plante de toamna, acest lucru contand pentru acumularea substantelor nutritive in sol, formandu-se astfel o rezerva de substante pentru sezonul rece.
01.10.2018
Luna Septembrie in Agricultura
Luna Septembrie in Agricultura
Recoltarea manuala si mecanizata a plantelor de floarea soarelui, recoltarea cartofilor, sfeclei destinata producerii de zahar; efectuarea lucrarilor de aratura pentru semanarea plantelor de toamna.
Lucrarile de recoltare a florii soarelui se incep in momentul in care umiditatea semintei atinge cota de 16-18%,prin acest lucru se asigura scaderea umiditatii semintelor la pragul de 10-11% pana la treierat.
28.08.2018
Recomandari si informatii legate de recoltarea cartofilor
Recomandari si informatii legate de recoltarea cartofilor
Perioada propice pentru activitatiile de recoltare a cartofilor variaza foarte mult, in functie de scopul pentru care este recoltat, de soiul sau hibridul din care face parte, dar si de timpul necesar pana cand acesta ajunge la maturitate.
Daca cultivati cartofi pentru consum, sau pentru realizarea timpurie, acestia se vor recolta in mai, in aceasta perioada greutatea medie a tubercului depaseste 30gr.
30.07.2018
Aratul terenurilor si recomandari cu privire la aceasta activitate
Aratul terenurilor si recomandari cu privire la aceasta activitate
Dupa spusele pedologiilor, solul asimileaza substantele organice, nutritive si, asemenea tuturor fiintelor vii, respira oxigen si elimina CO2.

Acesta nu trebuie lezat cu unele utilaje de tip freza, care ranesc, daca putem spune asa, mecanic solul si structura lui.

Unii fermieri si experti in domeniu sunt de parere ca, prin aratul solului , suprafata acestuia este separata de celelalte component ale sale iar procesele biologice sunt deranjate.
04.06.2018
Perioada cositului si cea a recoltatului ierbii
Perioada cositului si cea a recoltatului ierbii
Intrucat se apropie perioada cositului si cea a recoltatului ierbii, vom detalia acest subiect in randurile urmatoare, dupa care va vom prezenta gama noastra de produse adecvate acestor sarcini, impreuna cu detaliile tehnice si recomandariile noastre.
WhatApp Chat